sr    pl    en

Делегација братског града Водњана из Истре боравила у Блацу. Уприличен пријем у кабинету Председника општине Зорана Јозића

Делегација братског града Водњана Дигнано из Истарске Жупаније у Републици Хрватској, боравила је у посети Блацу, у периоду од 25-27 јануара. Делегацију су чинили директор кабинета градоначелника Филип Мацан, саветник градоначелника Морис Иванчић и руководилац одељења за локални економски развој и европске пројекте Ецио Пинзан.

Поред бројних активности и радних састанака у петак 27. јануара уприличен је пријем у кабинету Председника општине Блаце Зорана Јозића. На састанку се разговарало о многим питањима сарадње и будућих пројекта а састанак је прошао у веома расположеној пријатељској атмосфери.

Председник Јозић се на почетку састанка захвалио делегацији града Водњана на посвећености напретку односа двеју градова, нагласивши да је град Водњан братски град општине Блаце и да смо заједно током неколико година досегли виши ниво заједништва од пријатељства јер смо и побратими почев од 17.06.2016. године када је потписана Повеља о братимљењу наших градова. Сумирајући досадашњу сарадњу, он је истакао да је поносан на пројекте размене ученика које смо спровели у претходне две године. Током састанка, Председник Јозић уручио је делегацији града Водњана блачке производе као и специјалан поклон намењен градоначелнику града Водњана Клаудиу Витасовићу као вид сећања на братимљење Блаца и Водњана.

hrvati 6

У име града Водњана, директор кабинета градоначелника Филип Мацан, захвалио се председнику Јозићу и његовим сарадницима на доприносу који општина Блаце даје овој сарадњи. Он је захвалио на дивном пријему и најавио нове заједничке пројекте и пријатељство наших градова као претечу нормализације односа Хрватске и Србије, истакавши задовољство што су наше локалне самоуправе препознале да се преко младих треба градити боље сутра у свим сферама друштва и да зато ова размена ученика има посебан значај. Он је том приликом Председнику Јозићу уручио пакет производа из Истре као и књигу Регија Истра која је поклон од градоначелника Клаудиа Витасовића који је био спречен да дође у најављену посету Блацу.

hrvati 4

hrvati 3

Делегација града Водњана током боравка у Блацу, имала је пријем и у кабинету начелника Општинске управе Зорана Милутиновића, а у оквиру тродневног протокола који је организован, посетили су свечаност Спортског савеза и Општине Блаце на којем су додељене годишње награде спортистима, посетили су винарију Доја у Доњој Јошаници, свечану доделу награда "Топлички устанак" у Културном центру, а такође су боравили и на Копонику где су заједно са представницима општине обишли ученике двеју основних школа који су боравили на скијању.

hrvati 8

Подсетимо се, од 24-28. јануара делегација од 35 ученика и 7 одраслих била је гост Општине Блаце као вид узвратне посете након што је група ученика из Блаца боравила у Водњану на летовању у јуну 2016. године.

hrvati 1

Делегација Основне школе "Водњан" данас је отпутовала за Хрватску након што је обишла град Крушавац а Општина Блаце и град Водњан настављају своју сарадњу новим пројектима које су најавили да ће их бити у овој години.

hrvati 2

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije