sr    pl    en

Одржана 10. седница СО-е Блаце. Промене на челу Скупштине општине Блаце

Заменик председника СО-е Блаце Невена Пешић, сазвала је за данас по хитном поступку седницу СО-е Блаце,  у КЦ „Драинац“ у Блацу, са почетком од 14 часова, како би се испоштовали законски рокови за усвајање одређених докумената који су неопходни за витално функционисање извршне локалне власти.

soe10 2

Иницијатива за сазивање седнице СО-е Блаце по хитном поступку јавила се ради усвајања стратегије за развој пољопривреде која се усваја на период од 10 година а има за циљ бољитак свих грађана који се баве пољопривредом, а у Блацу их је већина од укупног броја становника – стоји у саопштењу заменице председника СО-е Блаце Невене Пешић. На самом почетку седнице, за реч се јавио шеф одборничке групе СНС-а у СО-е Блаце Срђан Аничић који је председавајућој седнице СО-е доставио потписане предлоге групе од 15 одборника који су тражили хитно разрешење председника СО-е Блаце Златка Димитријевића због  како је у предлогу писало, неиспуњавања законом предвиђеним обавеза за сазивање и одржавање седница Скупштине општине Блаце. Након што је прочитано образложење, приступило се гласању. За разрешење председника СО-е Златка Димитријевића, гласало је 14 од 16 присутних одборника док је одлуком 15 одборника изабран нови председник Скупштине, из редова одборничке групе „СДС ЛДП СПО за боље Блаце“ Милош Васиљевић.

soe10 1

На седници се гласало о именовању и разрешењу појединих чланова комисија, док је констатован и престанак мандата општинској већници Ани Антић која је поднела оставка због именовања на функцију В.Д директора Туристичке организације Блаце.  Такође, на истој седници је констатована и оставка Богољуба Милића на месту председника надзорног одбора ЈКП „Блаце“ Блаце.

Нови председник СО-е Блаце Милош Васиљевић поднео је оставку на место члана комисије за утрине и пашњаке и најавио да у потпуности подржава рад актуелног председника општине Блаце Зорана Јозића као и његова одборничка група „СДС ЛДП СПО за боље Блаце“.

На истој седници, разрешен је дужности директора Спортског центра Звонимир Тодоровић док је за в.д директора изабран Небојша Дујовић из Блаца, професор физичке културе.

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije