Одржана радионица “Не говору мржње на интернету”

Радионица “Не говору мржње на интернету” одржана је у четвртак 28. августа у 14 часова у сали Скупштине Општине Блаце за 20 представника маргинализованих група младих са територије Општине Блаце.

dragance

Насилно понашање и негативне појаве у данашње време прелазе границе физичког окружења и постају велики проблем на интернету. Интернет поред места за добру забаву и пословне прилике постао је и потенцијално место за распиривање мржње и ширење насиља и нетолеранције.

Услед константног пораста дигиталног насиља, а посебно међу младима на друштвеним мрежама, Канцеларија за младе Блаце као партнер ОЦД Проактиву из Ниша на пројекту „Проактивне канцеларије за младе“ који финансира Министарство омладине и спорта одлучила је да одржи низ радионица у оквиру манифестације „Дани шљиве Блаце 2014“ како би младе, али и друге циљне групе, упознала са активностима и плановима кампање за борбу против говора мржње и како би их позвала да дају додатни допринос стварању отворенијег и демократичнијег друштва. Том приликом, Канцеларија за младе је поставила пано за сликање у центру града који је имао за циљ да шири љубав и позитивне вредности младих и тиме подстакне младе да се уједине у промоцији кампање коју је започео Национални комитет за борбу против говора мржње на интернету.

pozdrav-sljiva

Осим предавања и перформанса у граду, млади су имали прилику да поделе промотивни материјал посетиоцима манифестације и да заједно дискутују о проблемима  ширења мржње по разним интернет порталима у виду коментара који имају увредљиве садржаје. 

Радионицу је својим предавањем отворио Драган Радосављевић,  члан Националног комитета за борбу против говора мржње на интернету и председник ромског удружења “Глас мањине”, а радионицу је посетила и Весна Видојевић, саветница у Министарству омладине и спорта, задужена за сарадњу са канцеларијама за младе и невладиним оргнизацијама.

ne mrznji

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg