sr    pl    en

Министарство привреде одобрило суфинансирање пројекта општине Блаце

Министарство привреде суфинансираће у 2017. години са 364,3 милиона динара радове на изградњи и обнови саобраћајне, комуналне, електроенергетске, енергетске и остале инфраструктуре и објеката у пословним зонама, као и радове који обезбеђују доступност пословне зоне и њено повезивање са окружењем у 26 општина и градова. Међу 19 предложених општина за подршку суфинансирању налази се и општина Блаце.

Ових 26 пројеката, које су предложиле локалне самоуправе биће суфинансирани у оквиру Програма подршке развоју пословне инфраструктуре који се реализује у циљу унапређења привредног амбијента за пословање малих и великих предузећа, привлачења инвестиција и отварања нових радних места.

Министарство подржава пројекте локалних самоуправа у износима до 60 одсто од вредности пројекта без ПДВ, док су градови и општине у обавези да финансирају преосталу вредност пројекта.

Суфинансирање је одобрено за седам градова (Ваљево, Врање, Зрењанин, Кикинда, Крушевац, Ужице и Ниш) и 19 општина (Ада, Апатин, Бач, Бачка Паланка, Блаце, Бољевац, Владичин Хан, Врњачка Бања, Горњи Милановац, Дољевац,Ивањица, Кнић, Пећинци, Прешево, Пријепоље, Прокупље, Рача, Сјеница и Шид), од којих је шест у групи неразвијених.

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije