sr    pl    en

Признање општини Блаце за 37 реализованих пројеката за младе

Priznanje Fondacija Divac

Фондација „Ана и Владе Дивац“, у петак 17. марта у Београду организовала је конференцију „Млади се питају – Дивац омладински фондови“, поводом представљања резултата пројекта Дивац омладински фондови који Фондација спроводи већ три године са циљем укључивања младих у процесе доношења одлука. До сада је у сарадњи са 11 локалних самоуправа подржан 381 пројекат младих и додељено преко 29 милиона динара за реализацију омладинских пројеката у 97 насеља. У наведеном периоду, у Блацу је подржано 37 омладинских пројеката којима је додељено преко 4,5 милиона динара за реализацију.

У уводном панелу конференције говорили су Иван Бошњак, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, Снежана Клашња, помоћник Министра омладине и спорта, Аза Ел-Абд, директорка Мисије УСАИД-а у Србији. Конференцији у Београду присустовали су и представници општине Блаце и Дивац омладинског фонда Блаце.

vladimir mitrovic

На панел дискусији која је одржана током трајања конференције на тему „Програмско буџетирање – како локалне самоуправе могу да подрже младе“, говорио је и општински већник Владимир Митровић, који је у име локалне самоуправе примио признање које је додељено општини, за изузетну подршку младима у Блацу и партнерство са Фондацијом „Ане и Владе Дивац“ у реализацији пројекта „Дивац  омладински фондови“.

 

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije