sr    pl    en

Почиње обука за будуће предузетнице у оквиру пројекта јачања родне равноправности

У оквиру пројекта „Унапређење економског положаја жена кроз промоцију и подстицање женског предузетништва“ Општине Блаце, у наредних два месеца биће одржане радионице на тему Обука из предузетништва, за укупно 45-50 жена са територије наше општине.

RR Blace pro

Да подсетимо, Европска унија и Влада Швајцарске су преко развојног програма Европски ПРОГРЕС подржали укупно 18 пројеката које у општинама на југоистоку и југозападу Србије спроводе локални механизми за родну равноправност (МРР) како би унапредили друштвени и економски положај жена. Ови пројекти, укупне вредности 52.500 евра допринеће економском оснаживању жена и подстицању женског предузетништва, унапређењу репродуктивног здравља жена, борби против насиља над женама као и промовисању принципа родне равноправности међу доносиоцима одлука на локалном нивоу.

Кроз поменути пројекат Општине Блаце биће одржане укупно три радионице за четири групе полазница. Предавања из области предузетништва ће имати акценат на пословима као што су регистрација фирме, законска регулатива, рад и радни односи, писање бизнис планова, аплицирање за кредитна или бесповратна средства кроз фондове и сл. У наредним радионица биће обрађене теме попут основа књиговодства, пореске пријаве, ПДВ, управљање ресурсима и вођење личног бизниса, оптимизација пословних процеса, као и стратегија наступа на тржишту, анализа конкуренције, концепт маркетинг микса, израда маркетинг планова и медијска промоција производа/услуге.

Најбоље предузетничке иницијативе које буду показале полазнице ових обука биће стимулисане доделом бесповратних средстава у износу до 100.000 динара по гранту за њихову реализацију.

Позивају се све жене са територије општине Блаце, заинтересоване за предузетништво и могућност покретања сопственог бизниса, да се пријаве за учешће на радионицама. Пријављивање се врши путем телефона менаџерки пројекта Анђелки Павловић, број 027/371-079, или на емаил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Термини одржавања прве радионице за све четири групе полазница, биће објављени у најкраћем року.

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije