sr    pl    en

Председник општине Блаце Зоран Јозић у службеној посети САД-у

Захваљујући програму размене младих Serbia fellowship experience, који спроводе студенти Универзитета Алабама, делегација младих из Блаца на челу са Председником општине Зораном Јозићем провешће 9 дана у САД-у у службеној посети Универзитету Алабама и Амбасади Републике Србије у Вашингтону.

Делегација креће на пут  11. априла а боравиће све до 19. априла када ће се након пријема блачке делегације у српској амбасади у Вашингтону завршити  службени пут.  Током боравка у Вашингтону Председник општине Блаце ће се сусрети са амбасадором Републике Србије у Америци, Ђерђом Мaтковићем.

План боравка је посета америчком универзитету Алабама, договор о даљим плановима сарадње и учествовавање у различитим студентским активностима. Ово путовање искористиће и за упознавање америчке културе, кроз посете историјским знаменитостима. Планиран је и сусрет Председника општине Блаце са градоначелником града Тускалуса, града у којем се налази кампус универзитета.

Учесници програма из Блаца ће боравити код америчких студената у студентским домовима, како би се појачала интеракција са америчком омладином и наставак сарадње младих из Блаца и америчког универзитета.

sfe slika 2

Поред Блаца, у програм размене са Универзитетом Алабама укључени су млади из Ниша и Београда.  Serbia fellowship experience је програм који се спроводи већ 4 године а до сада, око 20так младих из Блаца је посетило овај универзитет, док је преко 50 младих из САД-а боравило у Блацу.

slika SFE

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije