sr    pl    en

Одржана седница СО-е, отпис камате на порез грађанима као вид помоћи због елементарних непогода

У петак 05.05.2017. године одржана је 13. седница СО-е Блаце у КЦ "Драинац". Седници којом је председавао председник СО-е Милош Васиљевић присуствовало је 23 одборника и одборница. Дневни ред се састојао од 8 тачака, а посебну пажњу ове седнице привукла је иницијатива одборничке групе СНС која је упутила предлог одлуке за отпис камате на пореске обавезе грађана као један од видова мере за помоћ због претрпљене штете од мраза и града који су погодили Блаце претходних дана.

skupstina

Председник општине Блаце Зоран Јозић најавио је додатне мере за помоћ пољопривредницима и за говорницом саопштио присутнима да је на основу својих овлашћења формирао стручну комисију за процену штете од елементарних непогода и уједно и најавио помоћ локалне самоуправе.

Одборници опозиције, њих петоро, нису гласали по тачкама дневног реда али су дискутовали у вези са проблемима које су претрпели градјани услед временских непогода. Они ипак нису гласали за предложену меру помоћи градјанима иако су у дискусији пронашли заједничку суштину са одборничком већином да је градјанима потребна помоћ.

На дневном реду су се нашли и предлог одлуке о утврђивању правца државних путева кроз насеље Блаце, предлог одлуке о покретању поступка отуђења непокретности из јавне својине општине Блаце али и разрешење и именовање појединих чланова скупштинских комисија.

Председник СО-е Милош Васиљевић се на крају седнице захвалио присутним одборницима и одборницама што су дошли у великом броју и што препознају важност учешћа у раду Скупштине општине као законодавног органа власти.

skupstina1

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije