Дивац омладински фонд финансира 11 пројеката у Блацу

1.септембра истекао је рок за подношење предлога пројеката Дивац омладинском фонду. Блаце је једна од девет локалних самоуправа у Србији на чијим територијама се реализују омладинске иницијативе суфинансиране средствима Фондације Ана и Владе Дивац.

ocenjivanje

Циљ пројекта је повећање учешћа младих у процесима локалног развоја кроз доделу бесповратних новчаних средстава пројектима које покрећу и воде млади. Укупан буџет за финансирање омладинских идеја износи 10.000 америчких долара, од чега 5.000 долара обезбеђује Фондација а исто толико Општина Блаце и Балкански фонд за демократију. Дивац Омладинским Фондом Блаце управља одбор сачињен од десет младих људи који су изабрани на јавном позиву и едуковани да воде програм малих грантова.

Одбор је, на основу критеријума конкурса, донео одлуку о финансирању 11 пројеката на територији општине Блаце, који за циљ имају побољшање живота младих у најразличитијим областима: култури, спорту, образовању, активизму, волонтеризму итд. Такође, подстичу друге младе да се укључе и буду активни чланови средине у којој живе а имају широк утицај на заједницу, посебно у руралним срединама.

Општина Блаце има велике шансе за наставак рада Дивац омладинског фонда Блаце и у 2015. години због добре досадашње сарадње са Фондацијом Ана и Владе Дивац.

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg