sr    pl    en

Одржан тројни састанак на тему сарадње са америчким универзитетом Алабама

У понедељак са почетком од 11 часова у кабинету председника општине Блаце одржан је тројни радни састанак између делегације Високе пословне школе струковних студија Блаце, студената и професора Универзитета Алабама  и општине Блаце, у вези будуће сарадње на програму Serbia fellowship experience који спроводе студенти Универзитета Алабама.

amerikanci u blacu 1

Састанак је предводио председник општине Блаце Зоран Јозић који се захвалио гостима на доласку и похвалио иницијативу Високе пословне школе да се укључи у сарадњу са општином Блаце на овом пројекту.  Он је нагласио да је општина Блаце спремна да пружи подршку овом програму како би се што већи број грађана, односно младих људи укључио у његову реализацију, најавивши да ће општина у сарадњи са Високом пословном школом учинити све да омогући и олакшице за блачке студенте за студирање у Америци.

Делегати Универзитета Алабама у Блацу бораве у породицама својих вршњака у окивру Serbia fellowship experience програма.

amerikanci u blacu 2

Тема састанка са председником општине били су даљи планови сарадње на програму и иницијатива да се оствари академска сарадња између Универзитета Алабама и Високе пословне школе Блаце. На радном састанку договорена је посета Високој школи у Блацу за сутра са почетком од 11 сати али и потписивање тројног споразума о сарадњи у наредном периоду.  У име Високе пословне школе у Блацу,са америчким студентима разговарале су и професорке Марија Боранијашевић и Гордана Прлинчевић које су на састанак дошле у делегацији са студентима Високе пословне школе.

Делегација америчких студената има бројне састанке и активности током боравка у Блацу а предвиђена је и посета Основној школи, Културном центру и другим институацијама. За среду је планиран одлазак до манастира Манасије.  Укупно 18 америчких делегата борави у Србији од којих је њих 8 смештено у породицима, код својих вршњака.

amerikanci u blacu 3

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije