sr    pl    en

Одржана 14. Седница СО-е Блаце, усвојен завршни рачун буџета за 2016. годину

Дана 13. јуна, са почетком од 18 часова, у Културном центру „Драинац“ у Блацу одржана је 14. Седница СО-е Блаце. Седници је присуствовало 22 одборника. Седницом је председавао председник Скупштине општине Блаце Милош Васиљевић. На дневном реду је било 13 тачака. Одлучивало се о Предлогу Одлуке о завршном рачуну буџета општине Блаце за 2016. годину, усвојен је Оперативни план за одбрану од поплава за воде II реда на територији општине Блацеза 2017. годину,  усвојена је и Одлука о Општинској управи. Гласало се и за (ре)избор в.д директора Културног центра „Драинац“. На нови мандатни период од 6 месеци почев од 10. јула 2017. године, реизабрана је Марија Ћурчић.

Такође, на истој седници констатован је престанак мандата одборници Ани Бургић Убавић, којој је променом пребивалишта, према Закону о локалним изборима престао мандат одборнице у СО-е Блаце.

Седница је трајала непуних сат времена и протекла је у складу са Пословником о раду СО-е Блаце о чијем спровођењу се успешно старао председавајући, председник СО-е Милош Васиљевић.

Одборници опозиције, њих петоро, након расправе око усвајања завршног рачуна буџета општине Блаце за 2016. годину напустили су седницу СО-е, незадовољни вршењем власти и односа власти према давањима за пољопривреду. Председник општине Блаце Зоран Јозић реагујући на оптужбе опозиције, рекао је да није ни очекивао подршку опозиције за усвајање завршног рачуна и напоменуо је да је 27 милиона уложених у пољопривреду доказ да се о пољопривредницима брине, те да сви који су желели да поднесу захтев а који су ипунили услове имали су право на средства из буџета, те отуда преко 340 подржаних захтева наспрам 5-6  који су не тако давно припадали само политички подобним пољопривредника и то без икаквог конкурса, односно потпуно нетранспарентно – речи су Председника општине Зорана Јозића.

skupstina1

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije