sr    pl    en

40 ученика из Блаца на летовању у приморском граду Водњан Дигнано у Истри

Ученици 6. и 7. разреда Основне школе "Стојан Новаковић" из Блаца у периоду од 11-16. јуна гостују у Водњану у Истри, на размени деце братских општина. Ово је трећа размена ученика основних школа двеју јединица локалне самоуправе. Ове године у Водњан је потпуно бесплатно отишло 40 ученика и ученица из Блаца, углавном слабијег материјалног стања.

Боравак од 5 дана омогућиће ученицима да упознају Водњан и културна богатства Истре, археолошке знаменитости, природну лепоту братске општине и гостопримство домаћина, али и да бораве на мору, обзиром да су смештени у туристичком насељу Барбарига које се налази на обали јадранског мора.

Ученици из Блаца посетиће и Основну школу "Водњан-Дигнано" где ће са водњанским вршњацима учествовати на разним спортским активностима.

Пријатељство Водњана и Блаца започело је 2011. године када су представници Општине Блаце посетитли Дане младог маслиновог уља у Водњану. Из првог сусрета, произашао је значајан интерес за заједничку сарадњу на подручју културе, образовања и привреде те су Водњан и Блаце потписали Повељу о братимљењу јуна 2016. године у оквиру пројекта који је финансирала Европска унија.

Боравак ученика основне школе из Блаца у Водњану трећа је таква размена, а посета водњанских ученика Блацу планирана је за јануар 2018. године.

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije