Општина Блаце у самом врху по броју донетих инспекцијских решења о рушењу

Општина Блаце међу најуспешнијима у примени закона о озакоњењу објеката, саопштено је путем писма захвалности председнику општине које је упутило Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. По налогу в.д. помоћника министра Даринке Ђуран, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је извршило анализу броја донетих инспекцијских решења о рушењу грађевинских инспектора по службеној дужности.

Општина Блаце спада у групу најуспешнијих јединица локалних самоуправа коју чине следеће општине и градови: Сомбор, Бела Црква, Опово, Нови Бечеј, Ниш, Гаџин Хан, Блаце, Богатић, Краљево, Нови Пазар, Смедерево, Параћин, Свилајнац, Бечеј, Сремски Карловци, Сремска Митровица, Рума, Стара Пазова, Димитровград, Лесковац, Лебане, Медвеђа, Црна Трава, Пожаревац, Велико Градиште, Мало Црниће, Петровац на Млави и Сокобања.

У складу са тим, из министарства исказују захвалност на томе што Општина Блаце испуњава квоте које је утврдило Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и што се поштује динамика која је договорена. Из ресорног министарства у писму захвалности наведено је су да на основу досадашње праксе у примени Закона из ове области очекују да ће општина Блаце остати у овој групи најуспешнијих јединица локалних самоуправа и окончати овај поступак у предвиђеном року.

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije