Сутра почињу Дани шљиве. У музичком делу програма наступају Халид Бешлић, Црвена Јабука, Легенде и Лексингтон бенд

Од 25. до 27. августа у Блацу се јубиларни 15. пут одржавају "Дани шљиве" - највећа забавно-пољопривредна манифестација у овом региону Србије. У организацији Општине Блаце и Туристичке организације Блаце, општина Блаце угостиће више десетина хиљада посетилаца, бити домаћин угледним произвођачима и стручњацима за узгој и прераду шљиве, али ће бити и место где ће своје концерте одржати нека од највећих имена из света музике са простора Балкана.

"Задовољство је и част по петнаести пут организовати овакву манифестацију. Шљива се на подручју Блаца гаји вековима - ми прослављамо труд и напор генерација узгајивача овог племенитог воћа. Општина Блаце је потпуно опредељена да и надаље буде место подршке и стимуланса развоја пољопривреде у нашем региону. Уверен сам да ће бројни стручни скупови и пословни сусрети допринети даљем унапређењу, а да ће атрактивни забавни део поново привући десетине хиљада људи у Блаце. Бићемо добри домаћини, а сигуран сам да ће бројни гости понети са собом позитивне утиске и сагледати каквим привредним, пољопривредним и туристичким потенцијалом располажемо", изјавио је председник општине Блаце Зоран Јозић.

Манифестација почиње сутра, 25. августа низом стручних сусрета посвећених узгоју и преради шљиве и наставља се у вечерњим сатима концертом "Лексингтон бенда". У суботу, 26. августа централни наступ имаће Халид Бешлић и Легенде, док манифестацију затвара култна сарајевска група "Црвена јабука" наступом у недељу, 27. августа.

program 2017

  Baner generički

 izbori2023

images

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg