Општина Блаце додељује 15 пластеника женама носиоцима пољопривредног газдинства и помаже у пласману њихових производа

 

Руководство општине Блаце одржало је јуче састанак са женама које су заинтересоване за предузетништво. Састанак је одржан у Културном центру “Драинац”. Тема састанка била је – женско предузетништво и реализација пројеката из те области.

Присутнима се обратила председница за родну равноправност Анђелка Павловић, заменица председника општине Блаце Сузана Вељовић а о сеском туризму говорила је директорка туристичке организације Блаце Виолета Поповић.

Заменица председника Општине Блаце Сузана Вељовић истакла је да је веома задовољна што су  састанку присуствовале жене у великом броју а циљ локалне самоуправе је да им помогне на путу до постизања одређених резултата када је предузетништво на њиховом газдинству у питању.

„Жене могу да буду предузетнице на свом газдинству и локална самоуправа је ту да им у томе помогне. Овога пута локална самоуправа општине Блаце бесплатно ће доделити 15 пластеника женама које су носиоци пољопривредних газдинстава, незапослене су а уз обавезу да наредне три године обављају делатност за коју се определе, рекла је Сузана Вељовић заменица председника Општине Блаце додајући да ће им локална самоуправа помоћи и у едукативном смислу као и при пласману својих производа.“

Општина Блаце је једна од локалних самоуправа којој је одобрен новац, односно бесповратна средства у износу од 500.000,00 динара за спровођење активности из усвојеног Локалног акционог плана за родну равноправност. Средства се додељују у оквиру пројекта “Кључни кораци ка родној равноправности” који реализује Координационо тело за родну равноправност Владе РС у сарадњи са агенцијом УН за родну равноправност и оснаживање жена а уз финансијску подршку Европске уније. Општина Блаце овим састанком планира да договори сет активности које ће се реализовати до краја текуће године са фокусом на унапређење положаја жена на тржишту рада, женско предузетништво и економско оснаживање жена из руралних подручја.

KC 1

KC 2

  Baner generički

tabla

 baner razvoj

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pitajte3
EU PRO Alt1 Web Standard

E VRTIC 400x200px OF

baner investment

Portal Preduzetnistva logo

Baner Pecat 211x81

Blace

baner-izvodi

baner-komunalni

 

baner

baner-informator

inspekcija

lpa1

baner vodnjan min

dani sljive

savetnik min

uzmi racun i pobedi (2).jpg

 

pos.jpg

 

 SP Logo osnovni