Заменица председника општине Сузана Вељовић предводила делегацију општине на Сајму сеоског туризма у месту Рудно

Планинско село Рудно на обронцима Голије било је домаћин 3. сајма сеоског туризма, на коме се окупило око стотину представника локалних самоуправа из целе земље. Сајам су посетили представници Општине Блаце и Туристичке организације са циљем да промовишу потенцијале свог краја, али и да промовишу Дане шљиве који се одржавају од 22-25. августа. Делегацију Општине Блаце предводила је заменица председника општине Сузана Вељовић. Подршку организацији посете Сајму сеоског туризма пружила је и Пољопривредна стручна служба Прокупље. 

Туристичка организација имала је свој штанд који се састојао од богате понуде сувенира и промо материјала који промовишу туризам општине Блаце. На штанду су се нашли и промо материјали ПСС Прокупље која је била инцијатор одласка општине на овај сајам. 

 

suza1Сузана Вељовић, заменица председника, истакла је овом приликом да су и мања места у Србији препознала своју улогу у развоју туризма Србије и да су постали свесни да је у њима шанса за просперитет.
У Рудну постоји 72 регистрована домаћинства која се баве сеоским туризмом. То је оно што нама недостаје и на чему ћемо радити у наредном периоду. Дошли смо да учимо јер желимо да заокружимо туристичку понуду са смештајем у нашим дивним селима, јер Блаце има потенцијал за сеоски туризам али смо некако сви били пасивни па смо се хвалили само потенцијалима. Сада је време да коначно поставимо ствари на своје место – саопштила је заменица председника општине.

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka