Проглашена ванредна ситуација у Блацу. Невреме нанело огромну штету грађевинским и електро објектима и пољопривредном земљишту

Председник општине Блаце Милан Ћурчић на предлог штаба за ванредне ситуације и законом установљених прописа који регулишу смањење ризика од катастрофа донео је Одлуку о увођењу ванредне ситуације на територији целе општине.

Ванредна ситуација проглашена је због јаког невремена које је јуче, 02.08.2019. године погодило Блаце и нанело несагледиву штету и последице по грађевинске и електро објекте као и засадима на пољопривредном земљишту (шљиве и друге саднице).

Надлежне службе предузеле су све мере за санацију штете и помоћ угроженом становништву.

Планом ублажавања и отклањања последица елементарне непогоде разрађене су мере за хитно утврђивање нужних потреба становништва на угроженом подручју, утврђује се и процењује настала штета  на стамбеним објектима, објектима јавне намене, инфраструктури и пољопривредном земљишту. Предузимају се и друге мере којима се ублажавају и отклањају непосредне последице од елементарне непогоде и доприносе нормализацији живота и рада на угроженом подручју.

За потребе хитних интервенција уведено је дежурство и отворена је телефонска линија за помоћ и подршку.

Телефон за помоћ и подршку: 027/371- 110

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

 

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka