Награда "Велика Госпојина" за доц. др економских наука гђу Миленку-Милу Јездимировић, из Београда

На основу Статута општине Блаце и Одлуке о јавним признањима Општине Блаце, Комисија за награде Општине Блаце, на седници одржаној дана 27. августа 2019. године, донела је Одлуку о додели награде Општине Блаце "Велика Госпојина" за 2019. годину.

Награда Општине Блаце „Велика Госпојина“, највише признање општине, које се додељује за изузетна достигнућа, која чине допринос афирмацији општине у привреди, друштвеним делатностима и другим областима, додељује се за 2019. годину:

доц. др економских наука гђи Миленки-Мили Јездимировић, из Београда.

Миленка-Мила Јездимировић рођена је 23. марта 1953. године у Бојнику. Удата је, мајка двоје деце.

Своју богату радну каријеру Миленка-Мила Јездимировић започела је као приправник у Министарству финансија, где се школовала за државног службеника високе класе, где је провела 25 година и сарађивала непосредно са десет министара финансија.

Комуницирала је пословно са преко 1800 различитих корисника буџета Србије, међу којима и преко 160 општина и градова. Осим по стручности, позната је била и по изузетној непосредности у сарадњи са општинским представницима, посебно из малих средина, у које спада и наша општина Блаце, којима је без премца пружала стручну помоћ и увек љубазан пријем, са пуно савета и корисних информација за правилно управљање финансијама и савладавању законских и других препрека у коришћењу средстава са нивоа Републике и других извора за помоћ општинским буџетима.

Након Министарства финансија била је на руководећим местима у Комерцијалној банци АД Београд (7 година) и Компанији Дунав осигурање А.Д.О. Београд (4 године) и  консултант на пројекту Светске банке за потребе Министарства правде за аналитику података и буџетирање Поглавља 23 (4 године). У 2018. постала је акредитовани реализатор програма стручног усавршавања запослених у јединицама локалне самоуправе за 5 области (Социјална политика и заштита, социјална инклузија, активности социјалних установа; Развој и управљање пројектима у складу са EU процедурама; Инклузија Ромске заједнице; Управљање финансијама јединица локалне самоуправе, локалним порезима и накнадама, финансијски и рачуноводствени послови и Финансијска контрола у ЈЛС). 2019. године постаје и заменица тима лидера на Пројекту IPA 2016 -EU за Србију –пројекат „Подршка Високом савету Србије“, који реализује GIZ).

Пошто је њен супруг из наше општине, из села Чунгула из фамилије Јездимировић, многи наши представници, привредници су јој се, по слободи и поштовању обраћали као „топличкој снаји“, чиме су се поносили, а она је увек са осмехом примала тај вид комуникације.

Иако је рођена испод живописне Радан планине, општину Блаце је доживљавала и на делу показивала као рођену, баш као права снаја - свој нови дом. Несебично је помагала, свим руководствима и привредницима нашим у дугом периоду од преко 20 година.

Увек је знала да упути прави савет, било да се ради о самом буџету општине, привредном делу или развоју школства, помоћи у случају елементарних непогода или било ком другом пројекту и увек је била спремна да помогне правим препорукама у ком правцу и где треба усмерити развојне приоритете општине Блаце. Била је један од главних иницијатора да Блаце добије спортску халу, високошколску установу, најпре прихватом пресељења Више школе из Косова поља, а сада је она прерасла у универзитетски центар, што мало која општина може да се похвали таквим статусом. Појединости у несебичном залагању и стручној помоћи Миле Јездимировић би се још могле набрајати...

Из тих разлога, оцењено је да се највише признање општине Блаце за посебан допринос афирмацији општине у привреди, друштвеним делатностима и другим областима, за 2019. годину додели Миленки Мили Јездимировић као знак пажње и захвалности за вишегодишњи допринос развоју и напретку општине Блаце.

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka