Делегација Општине Блаце у посети Бриселу

У име г-дина Јарослава Заторског, градоначелника братске Општине Хмељник (Република Пољска) и у своје лично име, г-дин Чеслав Сјекјерки посланик и председник Комисије за пољопривреду и рурални развој у Европском парламенту упутио је званични позив Општини Блаце за посету Бриселу и европским институцијама.

У среду 05. новембра делегација која броји 20 чланова кренула је пут Брисела, европске престонице. Циљ ове посете је упознавање са радом институција Европске уније а предвиђена је и посета Мисији Републике Србије при ЕУ, као и предавање на тему политике за младе у Европској комисији. Гостима из Блаца биће представљено и представништво Свјентокшијског војводства Републике Пољске у коме се налази општина Хмељник. Испред Општине Блаце у Бриселу ће од 08.-10. октобра боравити представници локалне самоуправе, јавних установа и предузећа, одборници Скупштине Општине Блаце и народни посланици из Одбора за пољопривреду Скупштине Србије.

Све трошкове боравка делегације Општине Блаце покрива домаћин, изузев трошкова превоза. Поред званичних посета домаћини су обезбедили и туристички програм, који укључује обилазак Брисела и Брижа. 

evropska-komisija-u

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

tabla

 baner razvoj

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka