Председник општине Милан Ћурчић: Свим својим суграђанима желим срећне празнике и да их у миру и благостању проведу са најближима

Свим грађанима Општине Блаце, све најлепше у Новој, 2020. години пожелео је председник Општине Блаце Милан Ћурчић. "У години за нама урађено је много а у години пред нама очекују се још бољи резултати".

Урадили смо и више него што смо запланирали. У 2020. години нам је потребно јединство и све ће доћи на своје. Овај град заслужује да му се посветимо још више, истакао је председник Општине Блаце, Милан Ћурчић, сумирајући резултате рада у 2019.години.

"У 2019. години урадили смо пуно на планирању и реализацији стратешких питања у Блацу. Уз све то добили смо позитиван извештај ДРИ о правилности у пословању локалне самоуправе. Имали смо непогоде 2. августа и није било лако превазићи све недаће које нам је елементарна непогода донела. Свакако, носили смо се са сваким проблемом разумно и зато у сваком пољу имамо одредјене резултате. Негде су они одлични, негде добри, има и лошијих али сума сумарум мислим да на крају ове године могу слободно да кажем да смо многе пројекте ЈЛС реализовали а неке започели или смо при крају реализације:

-Асфалтирање државних и општинских путева у дужини од преко 20 км

-Блаце-Белољин

-Стубал

-Међухана-Претрешња

-Сварче

-Ђуревац

-Кутловац

-Улаз у Блаце из правца Крушевца

-Почетак доградње Домског одељења за смештај старих лица

-Почетак доградње ПУ Наша радост

-Пројекат за пречишћавање отпадних вода

-Пројекат за санацију и ремедијацију сметлане у Међухани

-Помоћ младим пољопривредницима од стране Општине и Фондације Ана и Владе Дивац

-Набавка пластеника за жене Блаца

-Субвенције из буџета за 325 пољопривредника

-Бесплатан боравак ученика из Блаца на летовању на Истарском приморју

-Урадили смо преко 4 км тротоара

-Консолидовано је стање у ЈКП-у

-Били смо успешни у организацији Дана шљиве

Први пут у овој деценији дали смо солидарну помоћ запосленима у општини и свим корисницима. Немамо дуговања а на време и у складу са законом Усвојили смо буџет за 2020. годину. Давали смо подршку спортистима, студентима, Удружењима, црквеној општини... У 2020. години планирам да радим још више и одлучније у корист наших суграђана а за то нам пре свега треба јединство и добри међуљудски односи. Овај град заслужује да му се посветимо.

Надам се да ћемо моћи да запослимо неке стручне кадрове на одређеним позицијама које су нам у дефициту. Доста ће зависити од државе али верујем у политику Владе Србије и нашег председника Александра Вучића.

Извињавам се свима чија очекивања нисам испунио, обећавам да ћу дати све од себе да у новој години будем бољи председник општине.

Свим својим суграђанима желим срећне празнике и да их у миру и благостању проведу са најближима."

 

Ваш председник

Милан Ћурчић

 

 

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

tabla

 baner razvoj

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka