У току исплата помоћи за санацију штете од града

На основу мишљења и упутства Комисије за процену штете од града, која је формирана решењем председника општине Блаце и сагласности председника Месних заједница, из општинског буџета издвојено је око 6,5 милиона динара за помоћ домаћинствима која су претрпела штету од града током јула месеца oве године.

obavestenje

За санацију штете од последица олујног невремена и града захтев је поднело 395 мештана Вишесела, Кутловца, Чунгуле, Трбуња, Рашице, Дрешнице, Кашевара, Гргура и Барбатовца.

Подручја наведених села претрпела су огромне штете на засадима воћа, где су оштећења и преко 90%, али и на осталим пољопривредним културама, пре свега кукурузу, неожевеним стрним житима и повртарским културама. Сем тога, према извештају Комисије за процену штете, олуја и град нанели су додатне штете на стамбеним и помоћним објектима у овим селима. Снажан ветар чупао је чак и старија стабла воћа и другог дрвећа.

До сада је исплаћено близу шест милиона динара по решењима, којима се одобрава износ од 15.000,00 динара по хектару под воћним засадима. Већ почетком 2015. године биће објављен Јавни позив за газдинства, којим ће бити расподељена средства у износу од око 14 милиона динара уплаћена у буџет Општине Блаце од стране Министарства финансија Републике Србије, када ће бити сагледани и остала газдинства која су претрпела штету.  

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg