Oбуке за вођење пољопривредних газдинстава и писање бизнис планa

ОЦД Проактив из Ниша у сарадњи са Канцеларијама за младе Блаце и Куршумлија на пројекту „Равноправно – млади предузетници на селу“ који финансира Министарство омладине и спорта позива учеснике са територије двеју општина да се пријаве на семинар који ће се одржати у Блацу у периоду 22-24. децембра на теме за одрживо сеоско домаћинство, обуку за писање бизнис плана и маркетинг у предузетништву.

proaktiv

Оснажујемо младе пољопривреднике и све оне који су заинтересовани за ову тему да се пријаве до 16. децембра на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Циљ семинара је упознавање младих из Блаца и Куршумлије са могућношћу да остану и покрену своје руралне средине са аспекта развоја пољопривредних газдинства.

Семинар се фокусира на избор 20 кандидата из руралних средина у Општини Блаце и Куршумлија, на јачању капацитета младих у својим срединама кроз обуку за одрживо сеоско домаћинство (здрава храна, органска производња, одрживо домаћинство), маркетинг у пољопривреди (брендирање производа, комуникацијске вештине), као и обуку за писање бизнис плана. Обуке ће извести сертификовани тренери из Регионалне развојне агенције Југ и Интермедиа Блаце.

Када је реч о едукацији везаној за одрживо пољопривредно домаћинство, полазници програма стећи ће неопходно знање за покретање сопствене производње здраве, органске хране. У овом сегменту обука даје се могућност младима на селу да искористе своје потенцијале које имају у оквиру својих пољопривредних газдинстава. И у овој грани постоје програми подршке општине Блаце и Куршумлија али и актуелни програми подршке Европски ПРОГРЕС (www.euprogres.org), а поготову FRUITS & BERRIES (www.fb.org.rs) који у значајној мери могу олакшати почетне кораке у бизнису.

Након предвиђених обука у оквиру програма „Равноправно – млади предузетници на селу“ планирана је студијска посета Доњој Трнави код Ниша за најактивније учеснике и учеснице семинара.

Детаљније информације о пројекту можете пронаћи и у локалним Канцеларијама за младе Блаце и Куршумлија.

Word2007icon Пријавни формулар – Равноправно – млади предузетници на селу

Word2007icon Позив – тренинг у Блацу за младе из Куршумлије и Блаца

 

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg