Jавни позив незапосленима за доделу субвенције за самозапошљавање у 2015. години

Национална служба за запошљавање и Општина Блаце, дана 27.07.2015. године, расписују: Jавни позив незапосленима за доделу субвенције за самозапошљавање у 2015. Години

Субвенција за самозапошљавање намењена је незапосленима који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање (у даљем тексту: Национална служба) и имају завршену обуку за започињање сопственог посла.

Субвенција за самозапошљавање додељује се незапосленом у једнократном износу од

160.000,00 динара, ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва уколико оснивач заснива у њему радни однос.

Незапослени који оствари право на субвенцију за самозапошљавање у обавези је да обавља регистровану делатност најмање 12 месеци.

Право на субвенцију може се остварити и удруживањем више незапослених, оснивањем привредног друштва ради самозапошљавања. Уколико се више незапослених удружи, у складу са законом, свако лице појединачно подноси захтев за самозапошљавање и остваривање права на субвенцију од 160.000,00 динара, односно 200.000,00 динара у случају када су подносиоци захтева особе са инвалидитетом.

 

pdf iconJавни позив незапосленима за доделу субвенције за самозапошљавање у 2015. години

oglasi v

  Baner generički

tabla

 baner razvoj

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka