Европски ПРОГРЕС подржава самозапошљавање младих доделом бесповратних средстава

Eвропски ПРОГРЕС је отворио конкурс за доделу бесповратних средстава младима из 34 општине југоисточне и југозападне Србије, међу којима је и општина Блаце, за самозапошљавање и покретање сопственог бизниса. Овај програм Европска унија и Влада Швајцарске подржавају са 180.000 евра.

Право учешћа на конкурсу имају незапослени млади од 18 до 30 година старости, који су у тренутку објављивања јавног позива пријављени на евиденцију Националне службе за запошљавање најмање три месеца непрекидно а имају стално пребивалиште и планирају покретање бизниса у једној од општина које су укључене у реализацију програма Европски ПРОГРЕС.

Програм ће подржати до 20 почетника у пословању у области производње, информационих технологија и прехрамбене индустрије, односно прераде хране са највише 10.000 евра а најмање 2.500 евра по пројекту. Европски ПРОГРЕС неће додељивати новчана бесповратна средства, већ ће у одобреној вредности бити набављене машине, опрема и друга трајна добра (укључујући и софтвер) неопходна за покретање бизниса. Након коначног одобрења предлога пројекта, а пре набавке и испоруке тражене опреме, машина и трајних добара, будуће младе предузетнице и предузетници ће започети процес регистрације предузећа код Агенције за привредне регистре.

Конкурс је отворен до 11. маја 2016. године, а више информација о самом позиву као и детаљна документација за пријављивање доступни су на сајту Европског ПРОГРЕСаhttp://www.europeanprogres.org/pozivi/sr/

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

tabla

 baner razvoj

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka